Adviseer me over mijn pensioen

Wil je straks zonder zorgen genieten van je pensioen? Finenzo geeft je graag inzicht in jouw pensioensituatie en zorgt voor een solide pensioenplan.

Een goed pensioenadvies zorgt voor rust

Het is toch fijn als je nu al weet dat je voldoende inkomen hebt om tijdens je pensioen de dingen te kunnen blijven doen die je leuk vindt?! Misschien wil je tegen die tijd dingen gaan ondernemen waar je nu geen tijd voor hebt, zoals reizen. Maar ook daar is geld voor nodig. Alles hangt af van hoe veel je denkt nodig te hebben. En dat verschilt van persoon tot persoon. Hoe beter je weet wat je wilt hoe beter we kunnen inspelen op jouw wens. We denken graag met je mee in de mogelijkheden van al je wensen en je plannen. Op basis daarvan maken we een pensioenadvies en weet jij waar je aan toe ben. Dat voorkomt verrassingen achteraf.

Bij Finenzo:

  • NDenken we met je mee over nu en later
  • NSnap je wat je adviseur zegt
  • NKom je niet voor verrassingen te staan

Meer pensioen? Daar kun je zelf wat aan doen.

Vroeger zorgden je werkgever en de overheid voor een goed pensioen. Doordat wet- en regelgeving is veranderd ben je hiervoor steeds meer zelf verantwoordelijk. We kunnen steeds later met pensioen en de overheid verwacht dat je zelf geld reserveert voor later.

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je straks extra inkomen (of juist lagere lasten) hebt waardoor er financiële ruimte ontstaat. Met als doel om die leuke dingen die je graag wilt doen, ook daadwerkelijk te kunnen doen. Ben je benieuwd naar wat je zelf kunt doen? Bel ons voor een afspraak.

Pensioenadvies

Wil je inzicht in je pensioensituatie? Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend adviesgesprek. We nemen uitgebreid de tijd voor je en vertellen je graag meer.

Later begint vandaag

Je wilt dat alles goed geregeld is voor later, zonder in zware materie te hoeven stranden. Het analyseren van een pensioen vereist een brede kennis van pensioen- en arbeidsrecht, inkomensplanning en fiscale aangelegenheden. Voor de meesten is dit geen gesneden koek. Toch is het van belang om hier tijdig aandacht aan te besteden, want de keuze die je nu maakt is van invloed op later.
  • NVertalen we taaie materie in duidelijke taal
  • NBeginnen we vandaag al, vóór later
  • NDichten we jouw pensioengat

Financieel plan

In een goed financieel plan is ruimte voor jouw toekomstwensen. Verschillende oorzaken kunnen de opbouw van je pensioen verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het wisselen van werkgever, een echtscheiding, verandering van je pensioenregeling en door (tijdelijk) minder te werken. Wil je graag eerder stoppen met werken of minder gaan werken? We bekijken graag al je mogelijkheden en vatten alles samen in een gedegen financieel plan.