Adviseer me over mijn beleggingen

Geld opzij zetten biedt rust en vrijheid. Beleggen geeft kans op een beter rendement dan sparen. De keerzijde is dat het meer keuzes en risico met zich mee brengt. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe kun je verstandig beleggen?

Sparen is ook beleggen

Beleggen doe je met geld dat je niet gelijk nodig hebt. Maar doe dat aub wel op basis van een goed doordacht lange termijnplan. Bedenk voor jezelf eens: Waar is het geld voor nodig? Wanneer is het geld nodig? Welk risico durf je te nemen? En misschien wel belangrijker: Welke risico’s kun je nemen? Welk rendement is gewenst, noodzakelijk maar ook realistisch haalbaar? En: op wat voor termijn wil je resultaat zien.

Bij Finenzo:

  • NIs beleggen begrijpelijk
  • NKrijg je goed en eerlijk advies
  • NMaken we een goed doordacht belegplan

Sparen of beleggen

Vermogen wil je laten ‘groeien’. Met je geld op een spaarrekening weet je waar je aan toe bent en met het depositogarantiestelsel loop je weinig risico. Het brengt helaas de laatste jaren weinig rendement op. Als je bereid bent om meer risico te nemen, kan beleggen in aandelen of in fondsen een optie zijn. Met beleggen is de kans op een hoger rendement groter dan bij sparen. Maar het kan ook een lager rendement geven of zelfs een verlies opleveren van je totale inleg.

Met een goed doordacht plan en de juiste beleggingsmix wordt de kans op een goed rendement groter. Het is daarom belangrijk om er tijd en aandacht aan te besteden. Onze adviseurs helpen hier graag bij.

Wat voor belegger ben jij?

Het is belangrijk om samen met je adviseur na te gaan wat voor type belegger je bent en hoeveel risico je wilt en kunt nemen. Je weet dan welke vorm van beleggen het beste bij je past. Je adviseur legt graag uit welke (combinatie van) beleggingen het meest geschikt voor je is.

Beleggingsadvies

Vertel ons wat je belangrijk vindt, waarvoor je geld opzij wilt zetten en met welke beleggingsvragen je zit. We adviseren je graag over je mogelijkheden.

Alternatieven voor beleggen

Er zijn meerdere manieren om je vermogen slim in te zetten. Door de lage spaarrentes lijkt beleggen soms het enige alternatief voor sparen. Onze adviseurs kijken naar je gehele financiële plaatje en zien daardoor alle mogelijkheden. Zo kan je mogelijk zonder of met een kleiner risico dan bij beleggen toch een prima rendement behalen. Spaar je meer geld dan je uitgeeft? Denk dan ook eens aan de volgende mogelijkheden:
  • NExtra aflossen op je hypotheek
  • NEnergiebesparende maatregelen
  • NSpaardeposito

Zorg voor voldoende buffer op je spaarrekening

Het is belangrijk om eerst te sparen tot je een veilige buffer hebt opgebouwd op je spaarrekening. Beleg alleen met ‘extra’ spaargeld dat je voor een langere tijd niet nodig hebt. Op die manier heb je altijd voldoende spaargeld achter de hand om direct (onverwachte) grote uitgaven te doen. Bijvoorbeeld als de rekening voor het onderhoud van je auto behoorlijk tegenvalt of wanneer zowel de CV-ketel als de vaatwasser het in dezelfde maand begeven.