Hypotheek oversluiten

U wilt uw hypotheek oversluiten Heeft u uw hypotheek al een aantal jaren geleden afgesloten, maar u vraagt zich nu af of u nog wel bij de juiste geldverstrekker zit? Of wellicht wilt u graag weten of het mogelijk is om een lagere rente op uw hypotheek te krijgen? Kortom, heeft het hypotheek oversluiten zin en wat is nu eigenlijk een gunstig moment om over te sluiten? Twee vragen die niet één-twee-drie te beantwoorden zijn.
 

Hypotheek oversluiten zinvol?


Wanneer u zich herkent in één van onderstaande situaties, dan raden wij u aan contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen bekijken of oversluiten in uw situatie zinvol is.

 

  • Wanneer uw hypotheek rente hoger is dan de rente die momenteel wordt geboden in de markt;
  • Als u een lage rente heeft en deze binnen twee jaar komt te vervallen;
  • Als de looptijd van uw hypotheek of uw rentevastperiode binnenkort ten einde loopt. U kunt dan vrij overstappen. Het is verstandig om u tijdig te laten voorlichten;
  • Wanneer uw persoonlijke omstandigheden, zoals werk of gezinssituatie, zijn gewijzigd;
  • Als u overweegt om uw hypotheekbedrag te verhogen.


Zelfde geldverstrekker?


Het oversluiten van uw hypotheek hoeft niet altijd te betekenen dat u ook naar een andere geldverstrekker moet gaan. Ook een nieuwe hypotheek sluiten bij dezelfde geldverstrekker valt onder de noemer hypotheek oversluiten. Het oversluiten van uw hypotheek levert u niet altijd direct financieel voordeel op, maar kan u wel een garantie geven over uw maandlasten in de toekomst. Ook dat kan veel waard zijn!
Het is bij oversluiten belangrijk om op het volgende te letten:

  • In een aantal situaties betaalt u bij het oversluiten een boeterente. Vraag altijd bij uw geldverstrekker naar de hoogte van deze boeterente (een zogenaamde proforma aflosnota);
  • Kiest u voor een andere geldverstrekker, dan heeft u waarschijnlijk ook te maken met bijkomende kosten zoals notaris-, taxatie- en afsluitkosten; Kijk vervolgens of u de boeterente en evt. bijkomende kosten terug kunt verdienen binnen de rentevaste periode van de nieuwe geldverstrekker;
  • Op het moment dat u een offerte aanvraagt is het van belang om de geldigheidsduur van de offerte in de gaten te houden. Na afloop van deze termijn geldt er wellicht een ander rentepercentage.

Een hypotheek oversluiten lijkt misschien simpel, maar vraagt om een goed en onafhankelijk advies. Wacht hierbij niet totdat u het verlengingsvoorstel heeft ontvangen van uw huidige geldverstrekker. Maar stap geheel vrijblijvend bij ons binnen. Finenzo bespreekt graag met u de mogelijkheden!

Afspraak maken
Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken