Van huur naar koop

Op dit moment heeft u een huurhuis. Handig, omdat u niet verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Flexibel ook, omdat u op elk moment de huur kunt opzeggen. Maar u denkt erover om te gaan kopen, want dan bouwt u eigen vermogen op en dat klinkt toch wel aantrekkelijk. Bovendien kunt u dan de woning helemaal naar eigen zin maken. En zo zijn er nog genoeg redenen te bedenken waarom u wilt overstappen naar een koopwoning.


Kopen of huren?
 

Het is vaak lastig om te bepalen of u beter kunt huren of kopen. Bij Finenzo zetten wij de voor- en nadelen van huren of kopen voor u op een rij. Samen met u berekenen wij wat u kunt lenen op basis van de huur die u nu betaalt. Dat doen wij door rekening te houden met uw levensstijl, zodat u voldoende ruimte overhoudt voor andere uitgaven. Wij maken de rekensom en u bepaalt zelf of u een huis wilt kopen of dat u toch blijft huren.
 

Huurwoning kopen


Veel gemeenten of woningcorporaties bieden u als huurder de mogelijkheid  om uw huurwoning te kopen, vaak zelfs met een aantrekkelijke korting op de verkoopprijs. Informeer bij u woningcorporatie wat de mogelijkheden zijn. Wellicht dat u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheekgarantie,  Koopsubsidie of een Starterslening. Dat kan u flink wat voordeel opleveren. Uw Finenzo-adviseur kijkt graag voor u wat de mogelijkheden zijn. In het linkermenu treft u meer informatie over deze onderwerpen.
 
Finenzo Zaanstad bij RTL Woontips
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Stap geheel vrijblijvend bij ons binnen. Maakt u liever een afspraak? Geen probleem! Gebruik hiervoor de knop 'Afspraak maken'. Wij staan u graag te woord.

Afspraak maken
Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken