Wat is NHG?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. Hiermee staat het Waarborgfonds garant voor de terugbetaling van uw hypotheek(bedrag) aan de geldverstrekker

Kijk op www.nhg.nl voor meer informatie.

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u er zeker van dat u een verantwoorde en betaalbare hypotheek afsluit. Bovendien beperkt u met NHG de financiële valkuilen van een eigen woning. Nu, maar ook in de toekomst.
 
Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw afgesloten hypotheek past bij uw huidige inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de voorwaarden voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo bent u er zeker van dat u nooit een te groot bedrag leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere vaste lasten, zoals verzekeringen, boodschappen en sparen.
 
Wijzigingen in uw persoonlijke situatie kunnen van invloed zijn op uw financiële plaatje. Zo kunt u, als u gaat scheiden, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, misschien uw hypotheek niet meer betalen. Heeft u een hypotheek met NHG, dan heeft u zelfs in deze vervelende omstandigheden een betrouwbaar vangnet waarop u kunt vertrouwen. U bent als woning eigenaar zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties graag met u mee en kijkt samen met uw hypotheekverstrekker of u geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kunt u hierdoor uw woning behouden en kan een gedwongen verkoop met eventueel verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek, dan kan NHG u deze restschuld kwijtschelden.
 
 
Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken